joi, 16 mai 2013

Pedaland - Traseu Creasta Cocosului

Duminica 12 Mai, impreuna cu Eugen si Cristi am hotarat sa facem o tura cu bitele in zona Maramures. Am gasit un traseu asupra caruia am picat de acord toti trei si anume Traseul turistic Creasta Cocosului.
Am inceput pedalarea de la Cabana Mogosa, Lacul Bodi. Traseul o ia direct in urcare, suntem cu muschii reci, ceea ce mie nu imi place, dar am trecut cu vederea gandindu-ma ca nu sunt tocmai la vreun maraton, asadar nu fortam deci ne distram :). Am urcat usor spre Complexul Turist Suior apoi am tinut drumul de asfalt marcat cu C.


In scurt timp ajungem la Mina de Piatra de la Suior. Continuam sa urcam pe C, care de aici incolo e drum din piatra cubica vreo 3 km si care ne baga intr-o padurice, dupa care iesim pe niste dealuri.


Incepe partea putin mai tehnica pe drum de macadam cu mult pietris si bolovani. Zona e foarte frumoasa, dupa cum se vede :). 


Ajungem si la Creasta dupa aprox. 10-12km unde dam de o urcare super faina cu o panta de vreo 23% care e tocmai atat de inalta cat sa ne tina plamanii. Pe urma, putina atentie pe vreo 2 coborari care nu sunt foarte lungi dar mai abrupte si cu pietris sau/si bolovani. 




Trecand de Creasta incet intram intr-o zona cu multe tufisuri de o parte si de alta. 
Undeva la kilometrul 18 iesim din padure si intram pe drum asfaltal 109F dinspre Budesti psre Cavnic.De aici doar drum asfaltat, urcam cateva serpentine pana in Cavnic, apoi urmeaza coborarea in care am atins viteze de pana la 60km\h. Aici m-am rupt putin fortand, dupa o oprire, pornesc in pinionu 3 cu 8sau9, si asta am resimtit-o in ultimii 10,15km avand dureri de ligament la genunchiul drept. Mai exista diferente de nivel pozitive,trecand peste mai multe dealuri pana sa ajungem in Baia Sprie. De aici o urcare foarte lina spre Mogosa. 

Lungime traseu : 53km
Durata : +- 5h
Diferenta de nivel : 1200m
Dificultate : 6,7/10

Traseul il puteti vedea aici Creasta Cocosului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu